Nå begynner vi å se konturene av hva Catapult Life Science kan bety for utvikling innen livsvitenskap i Norge: Catapult har i dag inngått en avtale med Diatec Monoclonals som omfatter leie av renromslokaler og ISO-produksjon av antistioffer for to år med mulighet for forlengelse. Dette vil frigjøre kapasitet hos Diatec, som dermed kan påta seg nye prosjekter og øke sin stab vesentlig.

Diatec leverer tjenester i henhold til ISO 9001:2015 og GMP, og produserer monoklonale antistoffer både i liten og stor skala. De tilbyr også lagring av cellelinjer, rekloning og optimalisering, og etablering av nye cellelinjer. I tillegg er nedstrøms prosessering og konjugering av antistoffer med enzymer og fargestoffer en del av tilbudet. Samarbeidet vil medvirke til at Catapult tar steget inn i produksjon av biologiske legemidler, og dette står sentralt i Catapults strategi.

Catapult og Diatec har en felles visjon om å videreutvikle delingsøkonomien og legge grunnlag for ny industrialisering gjennom etablering av et fullverdig katapultsenter for livsvitenskap i Gaustadbekkdalen, med en rekke tjenesteleverandører samlet under ett tak. Selskapene samarbeider allerede i et fremtidsrettet prosjekt for automatisering av antistoffproduksjon, som har fått støtte fra Forskningsrådet gjennom BIA Helse-programmet.

– Dette er en gledens dag for oss, da denne kontrakten bringer oss et vesentlig skritt nærmere visjonen vår om å bidra til industrialisering i Norge, sier Astrid Hilde Myrset, daglig leder i Catapult.